Methoden


Betty Palan maakt gebruik van een aantal effectieve methoden die elkaar aanvullen, zoals:


NLP  (Neuro Linguistisch Programmeren) beschrijft hoe in ons brein (neuro) ervaringen worden vastgelegd in patronen (programmeren) en hoe deze door middel van taal (linguistisch) geordend en geuit worden. Deze patronen bepalen hoe we de wereld ervaren.  Binnen NLP zijn veel modellen en technieken ontwikkeld die de oude patronen kunnen veranderen, zodat positieve veranderingen in denken, voelen en gedrag mogelijk worden.
EMDR  (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een therapie voor mensen die een ingrijpende nare gebeurtenis hebben meegemaakt en hiervan klachten blijven houden. Klachten zoals prikkelbaarheid, slaapstoornissen, woede-uitbarstingen, concentratiestoornissen., overmatige waakzaamheid en schrikreacties. Bij EMDR worden door middel van oogbewegingen en klikjes via de koptelefoon, de beide hersenhelften gestimuleerd. Dit maakt verwerking van de herinnering aan de schokkende ervaring mogelijk, waarmee de klachten verminderen of verdwijnen.

Zengar NeurOptimalģ Neurofeedback is een methode om de hersenen te trainen zodat ze efficiŽnter en flexibeler gaan functioneren. Neurofeedback helpt bij klachten als stress, angst, slaapproblemen, aandachtsproblemen, post-traumatische stress en burn-out. Met behulp van de feedback heroriŽnteren de hersenen zich en vinden een meer evenwichtig en stabiel patroon. Het is een veilige methode zonder bijwerkingen.
Studio Eigenzin
"Van klacht naar kracht"